לאוהבי המטבח האיטלקי

אוכל ומתכונים

הגדרות טקסט

המטבח האיטלקי הוא מטבח מגוון ביותר. כיוון שאיטליה מחולקת לאזורים רבים, לכל אזור יש את המאפיינים שלו. רק באמצע המאה ה - 19 כל האזורים השונים אוחדו ולכן כל אזור שמר על הייחודיות שלו עם טעמים, מתכונים ומצרכים המשתייכים לאותו אזור. חלק ממה שהשפיע על האזורים הוא מזג האוויר השונה והנוף המאפיין כל אזור. בצפון איטליה שלט הריזוטו הקרמי בנוסף למטעמים נפלאים בניגוד לאזור הדרום שאופיין על ידי שימוש רב בשמן זית ומאכלים על בסיס עגבניות.

איטליה ידועה במגוון הגבינות הרחב שלה, מגבינות רכות ועד לגבינות קשות כמו גבינת הפיקורינו הידועה. גבינות איטלקיות בדרך כלל נושאות את שם האזור בו יוצרו והשמירה על אותנטיות המוצרים האיטלקיים היא חשובה ביותר עבור האיטלקים. מוצר הנושא שם של אזור מחויב על פי חוק להיות מיוצר באזור עצמו וזאת על מנת להימנע מחיקויים.

מאכלים איטלקיים שונים

באיטליה קיים מגוון עצום של לחם באזוריה השונים של המדינה. הלחם האיטלקי שונה מאוד מלחמים אחרים במרקמו טעמו וגודלו. הג'בטה היא מנופחת וגדולה ביחס למקלות הלחם הידועים הלוא הם הגריסיני. גם הפסטה משתנה בין אזור לאזור כמו שאר המאכלים האיטלקים המנסים לשמר את האותנטיות שלהם. בדרום איטליה הפסטה היבשה היא מאוד פופולרית, הם משתמשים במעט רוטב על מנת שלא לפגוע בטעמה של הפסטה הטרייה. יש הטוענים כי קיימים אלפי סוגים שונים של צורות פסטה שלעולם לא נצליח לטעום את כולם. חלק מהפסטות נקראו על שמות אנשים והסיפורים שמאחוריהם. האיטלקים מאוחדים בנושא של סדר הארוחה. במקום להגיש מנה ראשונה ועיקרית המלווה בקינוח, הדרך המסורתית לארוחה היא הגשה של הרבה מנות קטנות ובדרך כלל מוגשות בפעם אחת או שתיים. הרעיון מאחורי גישה זו היא לבלות ולאכול יחד. אמנם ישנם קינוחים איטלקיים מפורסמים כמו הטירמיסו ולעתים הם מוגשים בסוף הארוחה, אך בדרך כלל האיטלקים מסתפקים בחטיפים בין הארוחות. הם מאוד אוהבים עוגיות, מאפים מתוקים ועוגות ליד הקפה האיטלקי המפורסם, האספרסו. וכמובן, איך נוכל שלא להזכיר את המאכל הנפוץ והאהוב ביותר והוא כמובן הפיצה. פיצה נחשב לאוכל רחוב ולמרות שנפוץ ביותר בערים גדולות ברחבי העולם, הדמיון בין הפיצות המוגשות לבין הפיצה המקורית הוא קטן מאוד. הפיצה האיטלקית דקה וקראנצ'ית ביותר ואין עליה המון תוספות, היא יחסית פשוטה מאוד. הפיצה המפורסמת של נאפולי, עם בזיליקום, מוצרלה טרייה, שום ורוטב עגבניות היא הפיצה המקורית והאותנטית.

פיצה איטלקית מקורית קרובה מתמיד

אם נפתח לכם התיאבון, אני בהחלט יכולה להבין אתכם. אם ברצונכם לאכול פיצה אותנטית ולהרגיש את הטעמים אותם הזכרתי מקודם, יש לי את המקום המושלם עבורכם. ישנה פיצה ברחובות שתקפיץ אתכם לארץ המגף במהירות הבזק. פיצה רומא ברחובות היא אחת הפיצריות הטובות ביותר שבהן סעדתי. וזאת מהסיבה הפשוטה שהצליחה לגרום לי לשחזר את החופשה שלי באיטליה ואת החוויות הנפלאות שהיו לי שם. עם טריות משולבת בחומרי גלם משובחים פיצה רומא היא העניקה לי חוויה קולינרית שלא חוויתי זמן רב כאן בארצנו הקטנטונת. לכו ותחוו בעצמכם, אריבדרצ'י!

 

הישארו מעודכנים בנושאים הכי חמים, אנחנו נרכז עבורכם את הנושאים הכי מעניינים ישירות לתיבת המייל שלך!